Dit is het permacultuur ontwerp voor NOWSCHOOL

Dec 13, 2020

NOWSCHOOL is en holistische en duurzame school die van start wil gaan in Utrecht, Nederland. Dit is een concept geïnspireerd door de Green School-beweging, die pleit voor een herziening van het onderwijssystemen. Onze huidige onderwijssystemen proberen een kind naar het systeem te vormen. Bij NOWSCHOOL willen we dit #omdenken. Geen enkel kind wordt over het hoofd gezien of achtergelaten en iedereen kan echt zijn volle potentieel bereiken.

Naast het leren van de traditionele basisprincipes van geletterdheid en wiskunde enz. Leren kinderen ‘ecoliteracy’. Ze leren over en van de natuurlijke wereld om hen heen. In plaats van vast te zitten in een benauwd klaslokaal, leren ze zoveel mogelijk buiten. Bij NOWSCHOOL leren kinderen door het te doen, te groeien, te maken en dagen we kinderen uit om na te denken over de wereld om hen heen.

Kinderen zijn steeds meer losgekoppeld van de natuurlijke wereld. En we moeten dringend het evenwicht herstellen. NOWSCHOOL biedt vanuit een holistisch perspectief gepersonaliseerd onderwijs binnen een diverse en dynamische community gericht op een duurzame en vruchtbare toekomst. Het is essentieel dat we ze de tools geven die ze nodig hebben om aan een betere toekomst te werken, voor het land te zorgen en de systemen en cycli van de natuur te begrijpen.

Dit ontwerp is bedoeld om alles te bieden wat nodig is voor dit soort onderwijs, terwijl het ook voorziet in de behoeften van de omliggende gemeenschap. In het ontwerp staat een leven in balans voor mens en milieu centraal. En het creëren van bloeiende en biodiverse voedsel producerende en wilde bosecosystemen die het lokale en mondiale milieu ten goede komen.

We moeten ons nu voorbereiden op de toekomst.

 

Lees meer stories via deze pagina →


The Earth Academy: Alle Tools en Strategie op één plek om échte impact te maken met jouw Business.

Voor mensen zoals jij die geven om de toekomst van de aarde en gaan voor de balans tussen ecologisch, economische en sociaal winst. Wij slaan de quick fix over en gaan voor de lange termijn oplossingen. We verdienen geld als middel voor positieve impact en niet als doel. We hebben een duurzame definitie van succes, vrijheid, tijd en energie. We leven vanuit onze visie en kunnen daardoor iedere dag doen wat ons gelukkig maakt in samenwerking met de aarde - dat is echte rijkdom.

Meer weten over The Earth Academy? Bekijk hier alle informatie

Juliëtte Schraauwers.