Online Masterclass

Van werkweek naar levensweek

Sep 06, 2021

Ken je dat gevoel: Het is zondag avond en je had eigenlijk nog wel een dagje langer weekend willen vieren. Lekker naar buiten, leuke dingen doen, met mensen afspreken. Op maandag ga je weer aan het werk, gewoon omdat het zo hoort. OF andersom, het is vrijdag en je zit heerlijk in een creatieve flow te werken, maar het weekend staat voor de deur, dus tijd om je werk neer te leggen.

Geloof je eigenlijk wel in het concept werkweek en weekend? Ik niet... ik zal vertellen waarom. Om de hele simpele reden dat de natuur geen onderscheid maakt tussen een werkweek dag of een weekend dag. De natuur doet gewoon haar ding. De zon komt op, de vogeltjes beginnen te fluiten, afhankelijk van het seizoen gebeurd er van alles; de energie is hoog, of juist laag, het is warm of koud. In de natuur bestaat er geen werkweek of (eindelijk!) weekend. En de grap is; Wij zijn de natuur. Het is niet iets wat we kunnen bezoeken als in 'Ik ga even de natuur in.' - je bent ALTIJD de natuur en dus bestaat er in jou ook geen weekend of werkweek.

Toch leven de meesten volgens het ritme van de 5 daagse werkweek en 2 dagen weekend. Interessant als je bedenkt dat beide concepten dateren uit een hele andere tijd. De zondag 'rustdag' komt voor uit het katholieke geloof en de zaterdag hebben we er bij gekregen omdat onze voorouders zoveel zopen in het weekend dat ze op maandag geen stuiver waard waren. Daarom is er uiteindelijk een extra vrije dag: de zaterdag - bij gekomen, zodat men op zaterdag kon drinken en op zondag met kater en al de kerk in kon rollen en in de harde houten kerkbank zijn kater uit kon zitten. Zo kwamen ze fris en fruitig op maandag aan op het werk.

Het idee om een week zo te splitsen is een concept die ons al lang niet meer dient en dateert ongeveer uit de pre-history. Het enige doel van dit concept was om de economische motor stevig te laten draaien. Het is allang bewezen dat we veel beter kunnen werken en leven volgens het ritme van de natuur. Zo krijgen wij als mens namelijk veel stevigere wortels in de grond, worden we gezonder en gelukkiger en worden we de beste versie van onszelf.

En nu denk je misschien "Ja maar dat kan niet anders in mijn baan" of "Ik heb rekening te houden met het ritme van mijn kinderen die naar school gaan". Luister: we zijn allemaal opgegroeid in dit oude systeem met deze oude denkwijze. Vraag jezelf eens af wat er WEL kan en start daarmee. Een week is niet bedacht om vinkjes te zetten bij je taken van maandag tot vrijdag en bij te komen van de werkweek op zaterdag en zondag, de dagen zijn bedoelt om te leven vol energie. Ik zeg helemaal niet dat je niet meer mag werken, juist wel, alleen op het ritme van de natuur. Dus laten we van een werkweek  een levensweek maken; Hoe wil jij leven deze week? Wat geeft je energie?Wat heb je nodig? Hoe kun je dat bereiken?

Hopelijk heb je er iets aan om anders naar dit ouder concept te kijken en zelf je eigen regels te gaan maken die bij jou passen. You are the change you wish to see in the world. 

De Masterclass Vrijheidsmiljonair zal je helpen als je:

  • Jij een vrij leven écht ziet zitten, erachter wilt komen wat je energie geeft en er alles aan gaat doen om dit te bereiken; 
  • Je de ambitie voelt om te ondernemen vanuit een positieve impact en daar je geld mee wilt verdienen;
  • Jij bereid bent je al je beperkende overtuigingen, angsten en excuses overboord te gooien; 
  • Jij gelooft dat de toekomst duurzaam is en je samen wilt werken met de natuur om daarmee de beste resultaten te halen; 
  • Jij bereid bent je leven vorm te geven met je eigen regels en het leven durft te zien als een playground waar je alles mag proberen, mag falen en mag leren.

Bekijk hier alle details van het programma.

Ik wens je een vrij leven.

Liefs, Juliëtte
#Vrijheidsmiljonair

 

Keep it light & have fun


Transformeer in 30 naar een leven als Vrijheidsmiljonair ๐ŸŒด

๐Ÿฆ‹ Droom je van een vrij leven? ๐Ÿ’› Waarin je vanuit je purpose een positieve impact kunt maken en daarmee je geld verdienen? ๐ŸŒฑ Wil je samen leren werken met de natuur? ๐ŸŒŽ  En geloof jij dat de toekomst duurzaam is? It takes 30 days voor je brein ๐Ÿง  om nieuwe neuro verbindingen te maken die je gedrag duurzaam veranderen. 

Meer weten over mijn MasterClass? Bekijk hier alle informatie

Juliëtte Schraauwers.