Green School Nederland gaat door als NOWSCHOOL.

May 28, 2019

NOWSCHOOL is een plek waar je als kind in vrijheid mag leren van jezelf, de ander en de aarde om spelenderwijs een betere wereld te creëren. Het is een plek waar ouders, leraren en leerlingen samenkomen en bouwen aan een duurzame toekomst. Deze unieke school start september 2021 in Utrecht en is geïnspireerd op de Green School Bali. NOWSCHOOL leert kinderen in hun eigen kracht te staan en wij geloven dat we daarmee een leefbare toekomst creëren. Wil je daar aan bijdragen? Laten we dan samen het verschil maken.

NOWSCHOOL is een interactieve en duurzame playground waar iedereen changemaker is: van kind tot leerkracht en van leerkracht tot ouder.

Na drie jaar onderzoeken, brainstormen en werken aan de uitwerking van het concept NOWSCHOOL, is het nu tijd om onze droom tot leven te laten komen. Het doel is om de eerste locatie in september 2021 te openen in Utrecht. Het komende jaar willen we de leeromgeving vormgeven, het onderwijsteam trainen, de NOW-community samenbrengen, de locatie inrichten en alle verdere acties ondernemen die nodig zijn voor opzetten van een basisschool. Van de financiële tot juridische basis en van marketing tot NOW-events. Bouw jij mee aan deze droom?

 


 

Over het initiatief

Drie jaar geleden bezocht Juliette Schraauwers de Green School in Bali: een bijzondere community die kinderen van 4 t/m 18 jaar spelenderwijs opleidt tot duurzame ondernemers van de toekomst. Deze onderwijsvorm inspireert onderwijsinstellingen over de hele wereld. “Het raakte mij diep in mijn hart om te zien wat er mogelijk is wanneer kinderen vanuit hun eigen intrinsieke motivatie al lerend bouwen aan een duurzame toekomst.” Juliëtte besloot ter plekke om eenzelfde soort school in Nederland op te gaan zetten onder de naam NOWSCHOOL. Een school waar haar toekomstige kinderen hopelijk op een dag onderdeel van mogen zijn.

In de afgelopen tijd heeft Juliëtte een team om zich heen verzameld dat haar visie en droom deelt. Samen hebben zij het afgelopen jaar hard gewerkt om NOWSCHOOL van start te laten gaan - met succes!

Het doel van de NOWSCHOOL

NOWSCHOOL is ervan overtuigd dat kinderen van nature willen leren, continu aan het leren zijn en dat zij dit het beste spelenderwijs doen. NOWSCHOOL wil dit natuurlijke leerproces ondersteunen door kinderen in vrijheid en interactief te laten kennismaken met omgeving en samenleving.

Voorop staan zelfontwikkeling en een gezonde relatie met de interne wereld, om vanuit daar te kunnen verbinden met anderen en met de natuur. Zo stimuleert NOWSCHOOL haar leerlingen vanuit hun unieke potentieel een plek te vinden in dit leven. Hierbij is speciale aandacht weggelegd voor het ecosysteem waar wij allen deel van uitmaken, om kinderen zo bewust te maken van de plek die zij innemen ten opzichte van de ander en de aarde.

Bovendien fungeert NOWSCHOOL als een community waarin niet alleen leerlingen, maar ook docenten en ouders worden uitgenodigd te leren en inspireren. Op die manier wil NOWSCHOOL wil laten zien dat het mogelijk is om als school een constructieve bijdrage te leveren aan een beter leven voor en met elkaar.

De droom van de NOWSCHOOL

Als we onze ogen sluiten en ongeremd durven dromen, zien we NOWSCHOOL als duurzame playground op een centrale plek in Nederland en de samenleving. We zien een plek die alle leden van de community uitdaagt tot interactie en die uitnodigt tot vragenstellen, leren, liefhebben, falen en creëren. Een plek waar regels, leeftijden en klassen vervagen en we met elkaar werken aan een groter belang dan alleen wijzelf, waar iedereen een gelijke stem heeft om mee te beslissen en in alle opzichten mag meebouwen aan de omgeving en invulling van NOWSCHOOL. Een plek waar we leven en leren volgens het ritme van seizoenen en andere levenscycli en waar we inspelen op die natuurlijke energie.

Wat kunnen we met jouw bijdrage

Om als team de volgende stappen te kunnen maken zijn we op zoek naar support om NOWSCHOOL van de grond te krijgen. Waar we voor staan en wat we willen bereiken is duidelijk, maar hoe gaat NOWSCHOOL er in de praktijk uitzien? We gaan de funding o.a. gebruiken om onze business case helemaal uit te werken in samenwerking met een team van gedreven onderwijs helden. Daarnaast zijn we in gesprek met een duurzame locatie in Utrecht waar we onze afspraak mee willen concretiseren. We willen ons financiële plan op orde krijgen, door middel van o.a. een ketenanalyse. We zijn bezig met de juridische verplichtingen, willen de community meerdere malen samenbrengen in kleine events om voor te bereiden op de opening in september 2021 en willen bouwen aan de onderlinge relatie. We willen onze leerkrachten klaarstomen voor volgend jaar, door middel van trainingen en nog veel meer. Wij geloven in de kracht van Crowdfunding, omdat we daarmee samen investeren in een gezamenlijk doel waar iedereen belang bij heeft: onderwijs waar onze kinderen om vragen.

The future is NOW.

Wij zijn er sterk van overtuigd dat we weer in verbinding moeten raken met onszelf en de natuur. Dat is fundamenteel voor echte verandering. We begrijpen dat wij de makers zijn van onze problemen, dus we kunnen de manier waarop we leven heroverwegen en deel uitmaken van de oplossing. Het begint allemaal met onderwijs, kinderen in staat stellen de persoon te zijn die ze werkelijk zijn, motiveert ons elke dag. We leven en leiden de verandering die we graag zien in deze wereld.

Lees meer stories via deze pagina →


The Earth Academy: Alle Tools en Strategie op één plek om échte impact te maken met jouw Business.

Voor mensen zoals jij die geven om de toekomst van de aarde en gaan voor de balans tussen ecologisch, economische en sociaal winst. Wij slaan de quick fix over en gaan voor de lange termijn oplossingen. We verdienen geld als middel voor positieve impact en niet als doel. We hebben een duurzame definitie van succes, vrijheid, tijd en energie. We leven vanuit onze visie en kunnen daardoor iedere dag doen wat ons gelukkig maakt in samenwerking met de aarde - dat is echte rijkdom.

Meer weten over The Earth Academy? Bekijk hier alle informatie

Juliëtte Schraauwers.